به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ تازهترین کتاب حبیب احمدزاده با عنوان «گفتگو با سایه یا بوف کور چگونه ساخته و پرداخته شد» از سوی انتشارات سوره مهر به زیر چاپ رفت. به گفته مدیر بخش سوره مهر الکترونیک، این کتاب با تکنولوژی واقعیت افزوده منتشر خواهد شد که برای مخاطب امکانات جدیدی را فراهم میکند.
احمدزاده خود درباره این کتاب در صفحه شخصیاش در اینستاگرام نوشته است: این جلد گالینگور جدیدترین کتاب بنده است. بعد از گذشت حدود بیست سال که کار بر روی چگونگی نگارش بوف کور توسط صادق هدایت را آغاز کردم، این کتاب فردا اولین نسخهاش از زیر چاپ بیرون آمده و بدستم میرسد.
کاری که تکتک اسنادش را با خون دل جمعآوری کرده و بیتوجه به دشمنان و عاشقان بیدلیلی، با دلیل و کمدلیل این نویسنده سعی کردهام در لحظه لحظه، انصاف نسبت به حقیقت را فراموش نکنم. این بحث و این ادعای بزرگ تا وقت خواندن کتاب بماند.
از نکات جالب و منحصر بفرد این کتاب آن است که در کنار فیلم(گفتوگو با سایه) اثر استاد سینایی که براساس سرنخهایی از همین تحقیق ساخته شده و همراه کتاب با پنج زیرنویس جدید انگلیسی، فرانسه، آلمانی، روسی و فارسی هدیه میشود، خواننده میتواند تمام قسمتهای مهم فیلمهایی که صادق هدایت از دیدن آنها در نگارش بوف کور و دیگر آثارش الهام مستقیم گرفته را با نصب نرمافزاری کمحجم بر روی موبایل و یا تبلت خود و قرار دادن لنز دوربین این دستگاهها بر روی عکسهای همان فیلمها در صفحات مربوطه با کیفیت عالی ببیند. تا همراه با خواندن خلاصه این داستانها از روی متن کتاب، فیلمها را نیز همزمان دیده و قیاس کند.
احمدزاده در مقدمه این کتاب نوشته است: «همواره این پرسش برای همگان مطرح شده که صادق هدایت چگونه میاندیشیده تا توانسته داستانی همانند بوف کور را بنویسد. یا به عبارت دیگر بر ذهن او چه میگذشته که بوف کور حاصل آن شده؟ برای این پرسش، با آنکه بیش از نیم قرن از مرگ مرحوم صادق هدایت میگذرد تاکنون جوابی درخور و منطقی برای این پرسش یافت نشده است. در صورتی که در وضع موجود تغییری ایجاد نشود، ادبیات داستانی ایران همچنان در مقابل سدی عظیم به نام بوف کور، زانو زده و متوقف خواهد ماند. و این که تفاسیر بسیاری در مورد این کتاب نوشته شده است که خواننده، خود را در جهانی هزاران بار گنگ و پیچیدهتر از دنیای تصوری خویش از بوف کور مییابد، پریشان شده و راه به جایی نمیبرد. این تحقیق، الگوی خود را، کلام هدایت در پیام کافکا قرار داد: «برای این که بتوان درباره آثار کافکا حکم قطعی کرد، ناچار باید زمان و سرزمینی را که در آن میزیسته، در آنجا پرورش یافته را در نظر گرفت.»